Maia Sandu spune că mulți dintre candidații ACUM pentru funcțiile de miniștri sunt din diaspora.

„Sunt oameni pe care i-am identificat noi. O bună parte dintre acești oameni pe care noi i-am identificat vin din diaspora. Sunt oameni cu experiență în diferite organizații internaționale importante. O parte dintre ei sunt oameni care au muncit și care muncesc aici pe loc și care sunt experți foarte buni”, a declarat Maia Sandu.

Ulterior lidera PAS a reiterat acest lucru:

„Sunt oameni din diaspora care au salarii foarte bune, cu cariere foarte bune într-un Guvern care nici măcar nu are sprijin politic ca să fie de durată. Eu am fost înurajată și entuziasmată și surpinsă de disponibilitatea oamenilor de a reveni și disponbilitatea aomenilor de aici din țară. Și dacă se va materializa acest lucru, vă veți convinge că este un guvern foarte profesionist”, a continuat Sandu.

Întrebată dacă vor fi oferite și socialiștilor funcții în Executiv, politiciana a zis că la ultima discuție, PSRM-iștii ar fi declarat că își doresc un guvern de profesioniști și sunt de acord cu varianta unui guvern format din membri ACUM + profesioniști care nu au calitate de membru a niciunui partid. 

Detaliile și componența Guvernului urmează să fie discutate la următoare întâlnire cu PSRM dacă aceasta va avea loc.