Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că nu-l interesează cine va semna decretul privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Șalaru; principalul, în opinia sa, este ca fostul prim-vicepreședintele PL să plece din funcția deținută.

În cadrul ședinței de azi a Parlamentului Ghimpu a spus jurnaliștilor că nu va cere noului președinte Igor Dodon să-l demită pe Șalaru și asta din motivul că acest lucru a fost deja făcut de către prim-ministrul Pavel Filip care s-a adresat la președinție cu un demers în acest sens.

Am făcut un demers către prim-ministru cum prevede Constituția, iar el la președinție. Demersul deja este acolo. N-a semnat Timofti, o să vedem, poate nici tovarășul Dodon n-o să semneze. Așteptăm. N-are nicio legătură pentru noi, pentru mine ca președintele partidului, cine va semna - Timofti sau Dodon. Nu ne jucăm de-a președintele, care să fie erou și care învinuit”, a declarat Ghimpu.

Totouși, liderul PL spune că, deja, fostul președinte Nicolae Timofti i-a făcut un „cadou” neplăcut, și asta din motivul că Dodon nu va semna decretul de numire a altui ministru propus de liberali.

Nesemnarea decretului a închis ușa pentru un nou ministru bun. Dodon nu va semna decretul de numire a lui Valeriu Munteanu. Aici e problema. Timofti a făcut un cadou. Eu sper că-l va mustra conștiința mai târziu”, a declarat Ghimpu.