Vicepreședintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Alexandr Slusari, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că lucrurile nu s-au mișcat din loc după ziua de ieri, când au avut loc primele discuții dintre Blocul „ACUM” și PSRM. Acesta a menționat că astăzi reprezentanții celor două formațiuni nu s-au întâlnit.

„Nu există deloc încredere între noi și PSRM. Liderul PSRM, formal sau neformal, până în prezent are reputația unui mincinos cronic. El nu o dată a încălcat propriile angajamente publice, făcute în scris. Vă amintiți textul jurământului față de PCRM, care recent l-a demonstrat Voronin. Apropo, nu doar el a sfidat aceasta promisiune de unitate. A urmat și alt angajament privind lupta cu regimul oligarhic. Dar câte minciuni verbale au fost rostite de Igor Nicolaevici. Deja și mulți oficiali din Federația Rusă au înțeles cât de tare au fost mințiți”, spune Slusari într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că Andrei Năstase nu ar pretinde la funcția de spicher, dar Blocul „ACUM” are nevoie de „garanții”.

„Andrei Năstase nu pretinde la funcția de președinte al Parlamentului. Nici pe o zi, nici pe patru ani. Punctum. Funcția de spicher pe o perioada foarte scurtă este cea mai bună garanție a votării primului pachet antioligarhic și are valoare de zeci de ori mai mare decât orice angajament, autentificat de zeci de garanți. După votarea, promulgarea și publicarea actelor legislative, spicherul „ACUM” demisionează. În orice caz, PSRM și PD dețin controlul matematic asupra acestei demisii”, a punctat acesta.

Punctul de vedere al lui Slusari, precum că Năstase are nevoie de funcția de spicher pentru trei zile, a fost luat în derâdere de fostul vicepremier, ministru al Economiei, Alexandru Muravschi.

„Mark Twain sau O' Henry (nu țin minte exact) a scris o întâmplare. Un oarecare a decis să candideze la funcția de președinte. S-a înregistrat în cursă și a tipărit cărți de vizită: „Domnul J. Smith - candidat la președinția SUA”. La alegeri s-a ales cu un singur vot, votul său. Totuși, toată viața a folosit această carte de vizită, care i-a deschis multe uși. Nu știu dacă Andrei Năstase cunoaște această istorioară, dar după declarația adjunctului său (Slusari n.r.) că vor funcția de spicher pentru trei zile, cred că vrea să aibă această carte de vizită”, a scris Muravschi.

Sursa: Ziarul Național