Președintele Igor Dodon afirmă că Blocul „ACUM” nu este pregătit pentru a prelua guvernarea în R. Moldova și că ar trebui să stea câțiva ani în opoziție. Declarațiile au fost făcute astăzi la NTV Moldova, post afiliat PSRM.

Potrivit lui Dodon, cei de la „ACUM” ar fi „slabi”. „Eu cred că Blocul „ACUM” nu este gata să fie la guvernare. Ei știu că sunt slabi. Trebuie să fie câţiva ani în opoziţie”, a declarat acesta.

De asemenea, președintele neformal al PSRM este nemulțumit de felul în care „ACUM” s-a prezentat astăzi la negocieri.

Ei spun să le dăm funcția de premier, cea de speaker… toate funcțiile. Astăzi au vrut funcția de spicher pentru o oră. Ce, suntem la grădiniță?”, a adăugat oficialul.

În cadrul aceleiași emisiuni, Dodon a menționat că, cel mai probabil, Consiliul Republican al PSRM se va întruni joi după prânz sau vineri, pentru a lua o decizie ce vizează posibile alianțe cu ACUM sau PDM. Totuși, șeful statului a ținut să precizeze că rămâne foarte puțin timp pentru ca lucrurile să ia o altă turnură și să fie creată o majoritate parlamentară.

Președintele Dodon a mai adăugat că la ora actuală probabilitatea alegerilor anticipate este de 80% - 90%. „Totuși, nu e vorba de 99%. Procesul a început și sper că săptămâna aceasta va fi ales spicherul”, a conchis sursa citată, transmite Ziarul Național.

Potrivit lui Dodon, zilele acestea se așteaptă o decizie a Curții Constituționale privind termenul când ar putea fi dezolvat Parlamentul și anunțate alegerile anticipate.

Totodată, șeful statului a spus că și-ar dori ca magistrații Înaltei Curți să declare că termenul-limită este 21 iunie, și nu 9 iunie cum spun mai mulți juriști și experți.

Dacă ar fi posibil de influențat, cred că trebuie să-i oferim timp pentru a se înțelege. Există două variante: termenul-limită este, cel mai probabil, sâmbăta (8 iunie) sau 21 iunie”, a spus Dodon.