ACUM n-a mai ieșit la declarații de presă după a doua rundă de discuții / negocieri cu PSRM. Blocul a trimis un comunicat de presă intitulat „Scurtă declarație ACUM după a 2-a rundă de discuții cu PSRM”.

„Cu referire la a doua rundă de discuții cu PSRM, Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM-ului, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanția adoptării acestui pachet de legi”, spun cei de la ACUM.

A doua rundă de negocieri ACUM-PSRM a durat în jur de 15 minute.

„În opinia noastră e foarte bine că s-au început aceste discuții. Pozițiile, din păcate, au rămas aceleași. Colegii din ACUM vor să votăm prim-ministrul ACUM, speakerul ACUM și pachetul de legi al blocului ACUM. Evident că noi nu putem permite acest lucru. Noi nu renunțăm la funcția de speaker. A rămas ca ei să meargă să se mai consulte cu fracțiunile. Noi nu avem ce ne gândi, în plus noi suntem o singură fracțiune și poziția noastră este unitară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președinta PSRM a spus că PPDA și PAS ar urma „să se mai gândească” cu privire la cele discutate azi.

Greceanîi a precizat că cele discutate cu ACUM, dar și oferta lansată săptămâna trecută de Partidul Democrat, va fi discutată în cadrul Consiliului republican al formațiunii care va avea loc în această săptămână.

Detalii: Nimic nou pe frontul negocierilor ACUM-PSRM. S-a încheiat a doua rundă

Greceanîi, după întrevederea cu ACUM: Pozițiile sunt foarte rigide