PSRM trebuie să aleagă: între alegătorii săi și deservirea "regimului oligarhic". Este opinia vicepreședintelui PAS Alexabdru Slusari.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, parlamentarul a spus că, după declarațiile de azi, mingea se află la fileul socialiștilor.

Noi le-am oferit lupta împotriva regimului, eliberarea statului. Este lucru cel mai important, pe când funcțiile sunt un subiect secundar. Democrații au ieșit azi cu propunerea că sunt gata să discute în primul rând funcțiile. Că sunt gata să ofere funcția de speaker și altele. Socialiștii trebuie să decidă. Ei au nevoie de funcții sau ce își doresc alegătorii lor – o țară liberă, o justiție normală, lupta împotriva corupției, stoparea exodului populației, crearea locurilor noi de muncă”, a declarat Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, pentru socialiști vine un moment crucial.

Noi rămânem consecvenți. Pentru noi lupta împotriva regimului, eliberarea țării de oligarhi este cel mai important. Funcțiile pentru atingerea acestor obiective sunt un subiect secundar. Socialiștii trebuie să aleagă. Sunt pentru electoratul lor ori vor continua să deservească mai departe acest regim”, a punctat Slusari.

Amintim că Partidul Democrat a anunțat că urmează să transmită azi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie pentru formarea unei majorități parlamentare.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcţie, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluţii, atâta timp cât ambele părţi dau dovadă de flexibilitate şi de dorinţa de a găsi compromisul care să satisfacă nevoile prioritare ale cetăţenilor. În cadrul discuţiilor, vor fi abordate şi propunerile anunţate deja public de Partidul Socialiştilor privind formarea unei majorităţi parlamentare şi a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracţiunea PSRM. În acelaşi timp, urmează să fie discutate şi propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Ulterior, PSRM a anunțat printr-un comunicat de presă că socialiștii au luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.