PAS nu comentează deocamdată invitația PDM adresată socialiștilor. Mai întâi, trebuie să reacționeze socialiștii și democrații, a pecizat vicepreședintele formațiunii Mihai Popșoi. Dumitru Alaiba, însă, e de părere că nici ACUM, nici PSRM nu doresc o alianță cu PDM.

Deputatul PAS Alaiba a scris pe Facebook că: „Dintr-un partid care era dorit în orice alianța în 2010 (atât comuniștii, cât și PL+PLDM trăgeau de ei în toate părțile să facă alianța), PD a devenit un partid de care nici ACUM, nici PSRM nu vrea să se atingă, pentru că sunt toxici.

Întrebat de Deschide.MD dacă PAS are vreo poziție sau un comentariu după anunțul PDM și dacă au reșit să discute subiectul dat cu colegii din PPDA, Mihai Popșoi a răspuns: „Nu am reușit să vorbim nici cu colegii de la PPDA, nici cu cei de la PAS și comentariu cred că ar trebui să-l dea cei vizați, cele două partide. Haideți să vedem mai întâi comentariul celor vizați”.

L-am informat pe deputat că PSRM a venit deja cu o reacție în care spune că „a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului”. 

„Până ce nu avem ce comenta”, a insistat Mihai Popșoi.

L-am întrebat pe legiuitor ce șanse de constinuirea are coaliția PDM - PSRM? „Putem să ghicim în boabe mult și bine. Cel mai indicat să vedem reacțiile celor două părți. Acum nu avem ce comenta”, a insistat Popșoi. 

Amintim că Partidul Democrat va transmite astăzi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut azi de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Detalii. PD invită PSRM la negocieri. Democrații sunt gata să voteze un speacker socialist