Fostul pretor al sectorului Botanica din capitală a fost restabilit în funcție pentru doar o zi, după care din nou demis. Două dispoziții în acest sens au fost semnate de primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.

Rațoi a fost demis din funcție la data de 3 decembrie 2018, la baza propriei cereri. Ulterior, însă, acesta a atacat în judecată, solicitând restabilirea sa în funcție.

Prin decizia Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani) din 21 mai 2019, Primăria mun.Chișinău a fost obligată să-l restabilească în funcție pe Rațoi, începând cu data de 3 decembrie. Totodată, Pretura sectorului Botanica a fost obligată să-i achite lui Rațoi salariul lunar de funcție, cu reținerea impozitelor și contribuțiilor sociale obligatorii.

Astfel, Ruslan Codreanu a semnat dispoziția cu privire la numirea lui Rațoi la data de 24 mai. Următoarea dispoziție a edilului, semnată în aceeași zi, a fost de a-l elibera pe noul pretor din funcție.

Am executat hotărârea instanței de judecată de restabilire în funcție a pretorului, domnul Oleg Rațoi, și l-am eliberat pe domnul pretor Oleg Rățoi”, a declarat luni Ruslan Codreanu.

De precizat că după demisia lui Rațoi din decembrie 2018, funcția de pretor a fost deținută de Ion Diacon.