Liderii ACUM au participat ieri la München la evenimentul de încheiere a campaniei Partidului Popular European pentru europarlamentare.

„M-am bucurat să întâlnesc importanți lideri ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU) - doamna Angela Merkel, Cancelar Federal al Germaniei și doamna Annegret Kramp-Karrenbauer, noul președinte al CDU, precum și ai Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria (CSU) - domnul Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene și domnul Markus Blume, Secretar General al CSU. În cadrul evenimentului am avut ocazia să discutăm subiecte ce țin de situația politică dificilă de la Chișinău cu Comisarul european Johannes Hahn și cu Președintele PPE Joseph Daul”, scrie Maia Sandu pe pagina ei de facebook.

Ea a făcut și un îndemn în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc duminică, inclusiv pe teritoriul R.Moldova. 

„Chiar dacă Republica Moldova nu este încă parte a familiei europene, de fiecare dată, când ne confruntăm cu probleme serioase, cerem ajutorul UE: când ne sunt încălcate drepturile și libertățile, când avem nevoie de sfaturi, când nu ne ajung bani ca să supraviețuim, când avem nevoie de investiții în economie. Uniunea Europeană înseamnă pentru noi o familie din care vrem să facem parte. O familie care asigură bunăstare, menține pacea, te ghidează când ești pe cale să comiți abateri, respectă libertatea și drepturile fiecărui om, promovează toleranța și încurajează dezvoltarea fiecăruia, așa încât să trăim cu toții bine și în siguranță. Duminică Uniunea Europeană are nevoie de noi, de cei care dețin cetățenia UE. Să ieșim la vot, să o protejăm de corupți, extremiști, populiști și demagogi!”, a mai scris ea.

Românii din Basarabia sunt așteptați duminică, 26 mai, ca să-și exprime votul în cadrul alegerilor europarlamentare și referendumului național din România. În total autoritățile române vor deschide și vor asigura buna funcționare a 36 de secții de vot. 

Detalii: D.Ioniță, precizări cu privire la alegerile europarlamentare de duminică: E nevoie de un act valabil