Președintele executiv al Partidului Unității Naționale vine cu un ultim îndemn în adresa rămânilor din Basarabia: Un vot pentru PMP si Traian Basescu este un vot pentru Unire, este un vot dat României Mari europene!

„Unirea depinde doar de noi si de implicarea noastră. Maine, duminică 26 Mai, avem posibilitatea ca noi, basarabenii care deținem cetățenia română, sa dăm un semnal Uniunii Europene. Să dovedim că noi contăm și că ne dorim să fim parte a Europei alături și in România! Vă invit pe toți să participăm maine la alegerile europarlamentare si să-l ajutăm pe președinte și Comandantul Traian Băsescu! Vă invit pe toți să votăm PMP, partidul pe lista căruia se află omul politic ce a făcut din Republica Moldova prioritatea României!! Un vot pentru PMP si Traian Basescu este un vot pentru Unire, este un vot dat României Mari europene!”, scrie Șalaru pe facebook. 

La rândul său, fostul Președinte al României i-a îndemnat în - primul rând- pe cetățenii români din Basarabia să meargă la vot. În acest fel, consideră Băsescu, R.Moldova se face și importantă pentru întreaga comunitate europeană. În al doilea rând, Băsescu a făcut apel ca basarabenii să voteze PMP pentru că partidul său are cele mai multe rezultate la activ pentru cei de pe malul stând al Prutului.

Detalii: Europarlamentare // Manifestul lui Băsescu: „Voi susține Unirea și în calitate de europarlamentar”

Românii din Basarabia sunt așteptați duminică, 26 mai, ca să-și exprime votul în cadrul alegerilor europarlamentare și referendumului național din România. În total autoritățile române vor deschide și vor asigura buna funcționare a 36 de secții de vot. 

Detalii: D.Ioniță, precizări cu privire la alegerile europarlamentare de duminică: E nevoie de un act valabil