PDM califică drept minciuni „zvonurile” potrivit cărora liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, ar avea grave probleme de sănătate. Reacția vine după ce Trustul Jurnal a scris despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi suferit un acident vascular cerebral și ar fi fost internat într-o clinică din străinătate.

„În legătură cu minciunile promovate de trustul de propagandă și fake news Jurnal, legate de posibile probleme de sănătate ale liderului PD, Vlad Plahotniuc, fac precizarea că sunt falsuri, așa cum este tot conținutul promovat de acest instrument de propagandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari.

Acesta spune că Plahotniuc este „în formă maximă”.

„Sunt nevoit să-i dezamăgesc pe propagandiști, dar și pe cei care stau în spatele lor și să-i anunț că domnul Plahotniuc este în formă maximă, muncește împreună cu echipa pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit de pe urma iresponsabilității unor politicieni, care încearcă să creeze haos și instabilitate în țară. Solicităm propaganiștilor de la trustul Jurnal să dezmintă minciunile publicate, la fel și celor de la anumite instituții media, care au preluat informațiile false fără să facă o minimă verificare. Să fiți sănătoși!”, a punctat acesta.

Gămurari a avut și un mesaj pentru politicienii din opoziție. „Pentru politicienii din opoziție și propagandiștii lor: atenție, consumul exagerat de fructe de mare poate crește nivelul mercurului și afecta starea psihică”.