Dodon evită un răspuns concret și univoc la întrebarea de ce nu fost invitat la ceremonia de învestire a actualului președinte al Ucrainei Volodimir Zelenski. Șeful statului moldovean susține că nu cunoaște "toate aceste detalii" și pasează răspunderea pe umerii altuia: "toate procedurile au fost organizare de echipa lui Poroșenko", adăugând că "fostul ministru de Externe [...] el s-a ocupat".

Igor Dodon a reiterat în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4 că a avut o discuție bună cu noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. „L-am felicitat. Am făcut un schimb de opinii despre relațiile bilaterale și i-am urat succes. Am convenit că după ce vor trece toate procedurile de inaugurare, de intrare în funcție, o să vedem agenda dumnealui, agenda mea, pentru a avea o întrevedere în timpul cel mai apropiat”, a spus Dodon, care a subliniat că de discuția dintre cei doi șefi de stat s-au ocupat echipele prezidențiale.

Întrebat cum comentează informația oferită portalului nostru de Ministerul de Externe de la Kiev că listele celor invitați la învestitură au fost coordonate cu echipa lui Zelenski, Dodon a evitat să ofere un răspuns concludent.

„Eu nu cunosc toate aceste detalii, dar din informațiile pe care le avem noi, toate procedurile au fost organizate de echipa lui Poroșenko. Fostul ministru de Externe care a fost, el s-a ocupat. De aceea eu n-am intrat în detalii: de ce, cum. Important că contactul a fost stabilit între doi președinți și am convenit că în timpul apropiat să avem o întrevedere. Eu cred că lucrul acestea contează. Restul… să căutăm acum sub masă, să căutăm ceva nici nu-i cazul”, a spus Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a argumentat faptul că nu a fost invitat la învestirea lui Volodimir Zelenski prin aceea că de liste s-ar fi ocupat echipa lui Poroșenko. Fostul președinte al Ucrainei nu a avut nicio întâlnire oficială cu Igor Dodon din cauza declarațiilor acestuia de recunoaștere a suveranității Rusiei asupra Crimeei.