Lidera PAS Maia Sandu a comentat contraprotestul care a avut loc astăzi la manifestația organizată de blocul ACUM. Deputata spune că „guvernarea coruptă a decis să contracareze manifestaţia paşnică, trimiţând ortaci agresivi”.

Copreședintele blocului politic susține că scopul manifestațieie de astăzi a fost de a protesta împotriva scumpirii preţurilor la alimente şi carburanţi.

„Iresponsabilitatea guvernării a dus la majorări de preţuri fără precedent, punând la grea încercare o populaţie şi aşa sărăcită. De aceea am ieşit astăzi în faţa Guvernului, ca să-i cerem să întreprindă măsuri urgente pentru redresarea situaţiei şi prevenirea scumpirii preţurilor la alimente şi carburanţi”, scrie politiciana. 

Cât despre contraprotestul care a avut loc astăzi, Maia Sandu declară că Guvernarea coruptă a decis să contracareze manifestaţia paşnică: „trimiţând ortaci agresivi, care au folosit limbaj violent”

„Neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică. Nu le va reuşi! Violenţa este semn de slăbiciune, nu de putere. Să fim uniţi şi să le dăm riposta. Să punem capăt acestei guvernări criminale!”, conchide lidera PAS. 

Amintim că flashmobul organizat astăzi de membrii și simpatizanții blocului ACUM s-a transformat în protest după ce evenimentul a fost dat peste cap de o altă contra-manifestație.

Evenimentul organizat de ACUM avea drept subiect - reducerea prețurilor la carburanți. Flashmobul anunțat a început lângă clădirea guvernului. După aproximativ 15 minute a fost observată o contra-manifestație unde mai multe persoane au venit cu pancarte pe care sunt afișate mesaje denigratoare la adresa membrilor ACUM. 

Liderii blocului politic când au văzut mesajele de pancartele contra-manifestanților au început să scandeze: „Hoții”, „Plahotniuc la pușcărie”.

De celalaltă parte se scandează „Jos, Năstase!” „Maia Sandu, fii bărbat”.

Ulterior cei aproximativ 50 de protestatari ACUM au fost înconjurați de poliție pentru a-i delimita de contra-manifestanți care vizibil sunt dublu la număr.

Detalii: FOTO, VIDEO / Flashmobul ACUM s-a transformat în protest. Manifestanții s-au pomenit cu o „surpriză”