ACUM a mai găsit un punct de tangență cu PSRM: formațiunea s-a declarat "într-un gând cu Dodon" în cererea imperativă a acestuia către deputați de a reveni la activitățile parlamentare. Potrivit vicepreședintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, "deputații aleși de popor trebuie să muncească pentru oameni".

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, politicianul a scris că blocul ACUM „este într-un gând cu Igor Dodon și consideră că deputații aleși de popor trebuie sa muncească pentru oameni”.

Unica diferență e că noi, cei din Blocul ACUM, am făcut eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii lui, socialiștii, au dat bir cu fugiții deja a câta oară. Să vină la Parlament, să discutăm, pentru că, vorba unui coleg din bloc, «majorităţile nu se fac prin tufari, restaurante şi baruri»”, a menționat Popșoi.

Amintim că Dodon a sesizat azi Curtea Constituțională cu privire la termenul limită de activitate a actualului Legislativ. Șeful statului vrea să afle când ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului.

În cadrul unui briefing de presă, Dodon a venit cu mai multe acuzații către formațiunile politice care își demonstrează „ambițiile prostești”.

Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare și deputații trebuie să înceapă să muncească”, a declarat el.

Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a a avut loc la data de 21 martie. Deputații atunci nu au reușit să aleagă organele de conducere, fapt pentru care decanul de vârstă, Eduard Smirnov, a anunțat o pauză.

În toată această perioadă au avut loc mai multe încercări de a purta discuții între PSRM și blocul ACUM, însă toate au eșuat.

Detalii: DOC // Dodon a sesizat CCM. Vrea să știe când poate dizolva Parlamentul