FSB i-a propus lui Usatâi să cedeze partidul și să-și asume în scris coalizarea cu PSRM, potrivit declrațiilor pe care le-a făcut președintele Partidului Nostru ieri-seară, la emisiunea Nataliei Morari. Politicianul susține că faptul convocării întregii fracțiuni a socialiștilor denotă că Moscova nu mai are încredere în actualul șef al statului. Mai mult decât atât: patronii săi de la Kremlin i-au interzis lui Dodon să le dea socialiștilor indicații: "Are cine să discure cu ei!".

Federația Rusă se implică brutal în politica din R. Moldova, decide șefi de partide și coaliții de colaborare la Chișinău, iar fracțiunea socialiștilor a fost invitată recent in corpore la Moscova pentru ca deputații să fie atenționați.Dezvăluirile au fost făcute ieri-seară de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, culmea, într-o emisiune a Nataliei Morari, scrie ziarulnational.md.

Usatîi susține că se află de jumătate de an „în Europa, pe vapoare, pe iahturi”, plecând din Federația Rusă după perchezițiile efectuate la domiciliul său de la Moscova, în noiembrie 2018. El recunoaște că are „probleme” în Federația Rusă, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că i le-ar fi creat.

„Ziua mi-au luat de acasă toate computerele, banii, inclusiv ai oamenilor care ajutau prin gospodărie. Seara, după percheziții, m-a dus la o discuție profilactică. Iată, ai ultima șansă, mi-au spus. Cedezi partidul. Ce înseamnă cedezi partidul? Mi s-a răspuns: noi o să alegem un președinte nou, tu scrii o hârtie că nu vei mai face declarații împotriva lui Dodon. În două săptămâni te întâlnești cu socialiștii și semnezi o hârtie despre o coaliție, colaborare ș.a.m.d.”, a dezvăluit Usatîi.

Acesta a spus că a purtat discuția cu un „colonel” dintr-o structură de forță, fără să dea nume, iar Natalia Morari a presupus că e vorba de FSB sau GRU, instituții care ar „răspunde” de R. Moldova la Moscova.

Liderul Partidului Nostru mai spune că Igor Dodon ar avea acum probleme mari, după ce a „mințit” rușii că socialiștii vor lua majoritatea în Parlament.

Iar faptul că Dodon și toți deputații din fracțiunea socialiștilor au fost chemați separat la Moscova „înseamnă că nu există încredere în Dodon și deputații socialiști au fost chemați la profilactică, pentru ca cineva să nu se rătăcească întâmplător pe la Nobil sau GBC”, spune Usatîi.

„Lui Dodon i s-a spus clar: încetează să te atingi de fracțiunea socialiștilor să le spui ce să facă. Are cine să discute cu ei”, a încheiat Renato Usatîi.