Probabilitatea anticipatelor e de 99%, consideră președintele Partidului Nostru Renato Usatâi la TV8. El a specificat că, în această eventualitate, unele partide își vor menține electoratul, altele, însă, "vor avea serios de pierdut". Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, la care politicianul a participat prin Skype de la Moscova, transmite IPN.

În opinia lui, în cazul unor alegeri anticipate, Partidul Democrat va acumula tot atât cât a obținut în actualul scrutin. Partidul „Șor” va acumula mai puțin. Și Blocul ACUM va avea un rezultat mai mic. Iar Partidul Socialiștilor va acumula maxim 20-22 mandate: mult mai puțin decât în actualul Parlament.

Ca partidul său să obțină minimum 15 mandate, Usatâi afirmă că va trebui să revină în Repulica Moldova și să fie arestat cu ceva timp înainte de alegeri. „Trebuie să calculez foarte bine pentru că în acest caz este vorba și de politică, dar și de viața mea personală. Să vedem dacă acest lucru va aduce plusuri”, a menționat președintele PPPN.

Politicianul spune că revenirea lui în Republica Moldova depinde de oameni și că acum este în proces de discuții cu colegii săi inclusiv la acest subiect.