Deputații PSRM nu vor da curs invitației blocului ACUM de a participa azi la o Sesiune specială a Parlamentului, catalogând-o ca nefondată și care nu merită să fie luată în considerare.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „această inițiativă populistă a reprezentanților blocului ACUM” nu poate surprinde nici deputații PSRM, „nici pe majoritatea cetățenilor din Republica Moldova”.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii parlamentului. În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri pre-electorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă”, se menționează în comunicat.

Socialiștii susțin că își confirmă disponibilitatea și interesul pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019.

Contactat de reporterul Deschide.MD, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a confirmat că deputații blocului ACUM vor veni la ora 14.00 în sala de ședință și vor aștepta pe cei din PSRM.

Pentru desfășurarea a unei sesiuni speciale este nevoie de 34 de semnături, iar blocul ACUM nu dispune de această cifră. Vom aștepta deputații PSRM, poate vor da curs invitației și vor semna cu noi documentul. Vom vedea ce vor face ei”, a declarat parlamentarul.

Amintim că deputații din blocul ACUM au propus colegilor din PSRM desfășurarea a unei sesiuni speciale în cadrul căreia ar urma să fie aleasă conducerea Parlamentului și votarea pachetului „anti-oligarhic”. Ulterior, PSRM a anunțat că reluarea activității Parlamentului poate avea loc doar în condiția în care „apare posibilitatea reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”.

Detalii: Reacția PSRM la invitația ACUM de a reveni în plenul Parlamentului: Vor show, să-și reducă ambițiile

Totodată, reprezentanții secretariatului Parlamentului au declarat pentru Deschide.MD că sesiunea specială nu poate avea loc în condiția în care deputații deja se află în ședință plenară, începută la 21 martie 2019.

Detalii: O sesiune specială a Parlamentului, solicitată de ACUM, contravine Regulamentului