Partidul Socialiștilor consideră că Parlamentul ar trebui să fie convocat doar atunci când va apărea o posibilitate reală de a crea majoritatea parlamentară stabilă. Astfel a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, invitația blocului ACUM de a convoca, pentru 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova în vederea alegerii organelor de conducere a Legislativului și votării pachetului „anti-oligarhic”.

Din nou, am aflat din presă că Blocul ACUM cere convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului în zilele de 21-22 mai, adică luni-marți. Cu părere de rău, suntem nevoiți să constatăm că în Moldova, politica se transformă într-un show public, bazat pe ceva imprevizibil, alogic și departe de respectarea cadrului legislativ. Noi nu dorim să facem „jocul patrioților” care astăzi declară una, iar mâine – alta. Poziția noastră rămâne aceeași, ea a fost expusă public, după ședința Consiliului Republican al PSRM”, a scris Bătrîncea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, PSRM se declară pentru depășirea crizei politice și economice în care s-a pomenit Republica Moldova, însă aceasta nu poate fi soluționată „prin trucuri de circ și declarații publice tari, în așteptarea aplauzelor”.

Noi suntem dispuși să continuăm dialogul cu Blocul ACUM – imediat ce conducătorii și reprezentanții partidelor din componența blocului vor mai reduce din ambițiile lor politice și își vor manifesta disponibilitatea de a participa la formarea unei majorități parlamentare stabile și crearea unui guvern eficient și funcțional. În timp ce liderii Blocului vor participa la show-ul amuzant pentru PR, noi preferăm să lucrăm în raioane și sate, să-i ajutăm pe alegătorii noștri în soluționarea problemelor lor cotidiene. Noi considerăm că Parlamentul ar trebui să fie convocat atunci când va apărea o posibilitate reală de a crea majoritatea parlamentară stabilă”, a menționat deputatul.

Amintim că cei 26 de deputați aleși ai Blocului Politic ACUM au propus fracțiunii PSRM convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova în vederea alegerii conducerii Parlamentului și votării inițiativelor legislative antioligarhice. De asemenea, Blocul ACUM a reiterat că funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova este garanția fermă a votării actelor normative conținute în Pachetul Antioligarhic și că după votarea, promulgarea și publicarea acestora, vor pune în aplicare angajamentul de a renunța la această funcție.

Detalii: Blocul ACUM solicită întrunirea în sesiune specială, pe 21-22 mai curent, a Parlamentului R.Moldova