Andrei Năstase trebuie să plece din politică, pentru că este agresiv, în special cu presa, și practică obiceiul comunist de a-și eticheta mereu preopinenții, a spus, în esență, europarlamentarul Norca Nicolau la Publica TV.

Reacția vine după ce liderul PPDA, Andrei Năstase, finul de cununie al oligarhului fugar Victor Țopa, și-a permis în mod repetat să folosească în public un limbaj obscen la adresa jurnaliștilor.

 Vă întreba dacă dvs. știți că vă aflați acum într-un veceu...

 Eu mă aflu într-o televiziune, sunt impresionată. În București am fost la foarte multe televiziuni, în Europa am văzut la multe televiziuni, n-am văzut ce văd acum. Dacă cineva v-a etichetat în maniera asta, ar cam trebui să plece din politică", a menţionat Norica Nicolai, citată de timpul.md.

Mai mult, europarlamentarul susține că, dacă un politician nu este de acord cu părerea altor persoane, nimeni nu-i permite să vină cu ofense în adresa pres

"Limbajul acesta de etichetare este un limbaj totalitar. Sovietic, românesc la vremea lui, estic, comunist și n-are ce căuta în Europa și într-o democrație".

Anterior, mai mulţi ambasadori ai ţărilor UE, acreditaţi în ţara noastră, au declarat că discursul de ură la adresa presei este inacceptabil, mai ales dacă vine din partea unui politician ce pretinde că promovează principiile şi valorile europene.