PPDA a rămas fără biroul său politic de la Soroca, părăsit de curând de13 memri, care au declarat că "adevărata politică se face doar pe principii de respect față de opinia fiecăruia, indiferent de-i adversar sau partener politic". Demisionarii susțin că "murdăria politică și jocurie meschine mai devreme sau mai târziu ies la suprafață".

Semnatarii declarației scriu că majoritatea dintre ei au fost „batjocoriți de regimul politic actual, dar nu și umiliți”, scrie agora.md.

„Vom rămâne în continuare pe poziție, că adevărata politică se face doar pe principii de respect față de opinia fiecăruia, indiferent de-i adversar sau partener politic”, se arată în textul declarației. Semnatarii însă nu precizează clar ce i-a motivat să părăsească PPDA. 

Amintim că, în mai 2016, la PPDA a aderat un grup numeros de foşti membri ai PLDM, în frunte cu fostul președinte al raionului Soroca, Mihai Mîţu. Ulterior, acesta a fost ales și președinte al organizației teritoriale a PPDA din raion.

Precizăm că pe circumscripția nr. 7 Soroca, la alegerile parlamentare, candidata ACUM a fost Larisa Ungureanu, din partea PAS.

Conducerea PPDA nu a comentat deocamdată decizia colegilor săi.