Igor Dodon anunță că probabilitatea desfășurării alegerilor parlamentare anticipate este de 90%. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

Șeful statului a menționat că, după părerea sa, blocul ACUM intenționat face tot posibil pentru a nu se așeza la masa de discuții cu PSRM.

Mulți susținători de-ai noștri, după ultimele evenimente, ne cer să nu mergem la coaliții cu cei de dreapta. Majoritatea susținătorilor spun asta”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, PSRM ar fi gata să discute „pachetul anti-oligarhic” al blocului ACUM doar în cazul în care deputații PPDA și PAS o acceptă pe Zinaida Greceanîi la funcția de speaker al Parlamentului: „Au spus că susțin doar două proiecte ai PSRM, dar noi trebuie să susținem toate inițiativele lor... Șansele unei coaliții cu blocul ACUM sunt tot mai mici”.

În ceea ce privește o eventuală coaliție cu Partidul Democrat, Dodon a dat de înțeles că acest lucru este practic imposibil.

Dacă PDM va veni cu o propunere către PSRM și va accepta toate cerințele socialiștilor, înaintate blocului ACUM, ei [PSRM – nota red.] nu vor merge la această întrevedere. Există decizia Consiliului republican. Dacă va exista o astfel de propunere, va fi convocat din nou Consiliul republican. Dar eu nu cred că acest lucru va avea loc”, a mai spus leful statului.

Amintim că anterior Igor Dodon declara că șansele desfășurării alegerilor anticipate ar fi de 60%.