Coaliția dintre PSRM și PDM a fost deja formată, doar că cele două formațiuni nu se grăbesc să anunțe acest lucru public. O declarație în acest sens a fost făcută azi de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Voronin s-a prezentat azi la Judecătoria Chișinău, unde are loc ședința de judecată în cazul Sîrbu-Grigorciuk. Rugat de jurnaliști să comenteze situația politică din Republica Moldova, liderul PCRM a spus că o coaliție de guvernare dintre PSRM și PDM a fost deja formată. Drept confirmare, politicianul „a amintit că în Parlamentul de legislatura precedentă deputații democrați și socialiști au votat împreună pentru circa 50% dintre toate legile și hotărârile adoptate.

Comunistul a spus că toate negocierile în acest sens, la care participă și diferiți oameni de afaceri, se poartă într-un hotel din centrul capitalei.

Pentru că l-a votat pe Timofti, Dodon a primit 3 milioane de euro. Pentru trecerea la sistemul mixt – 5 milioane de euro... De unde fundația primei doamne are bani? Cine o finanțează?”, a menționat Voronin.

Întrebat despre deplasările lui Dodon la Moscova, liderul PCRM a spus că, din informația de care dispune, întrevederi cu Putin nu vor mai fi, pentru că liderul de la Kremlin a înțeles că Dodon este „o tobă goală”.

Potrivit politicianului, alegerile parlamentare din 24 februarie au fost falsificate și PCRM dorește desfășurarea alegerilor anticipate. El a precizat că cele mai multe buletine nevalabile au fost acelea în care cetățenii au votat pentru comuniști.

Referindu-se la viitoarele alegeri locale generale, Voronin a spus că PCRM se pregătește de scrutin și neapărat va înainta candidații formațiunii. În ceea ce privește candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, comunistul a spus că partidul pe care în conduce „niciodată nu i-a mers cu capitala”. Acesta a precizat că la conducerea municipiului ar trebui să vină un gospodar, nu politician.

Amintim că și președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a declarat că o alianță de guvernare între PSRM și PD ar putea fi formată până la finele săptămânii viitoare. Potrivit lui, cele două formațiuni au, într-un fel, aceleași viziuni de stânga.

Detalii: Anatol Șalaru: Cred că se va forma o alianță de guvernare PDM-PSRM