Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că deputatul democrat Sergiu Sîrbu ar purta vina pentru incidentul cu Pavel Grigorciuk dintr-un local din parcul „Ștefan cel Mare”. Potrivit liderului comuniștilor, procesul de judecată în privința recidivistului Grigorciuk ar fi un spectacol și răfuială politică.

Vladimir Voronin a venit azi la Judecătoria Chișinău, unde are loc ședința de judecată în cazul Sîrbu-Grigorciuk, pentru a cere magistraților eliberarea inculpatului sub garanția personală.

Rugat să comenteze incidentul, liderul PCRM a spus că îl cunoaște personal pe Grigorciuk și că acesta ar fi „o persoană cucaracter”.

Potrivit lui, acest proces este înscenat de Sergiu Sîrbu. Mai mult ca atât, spune Voronin, ceea ce a făcut Grigorciuk trebuie catalogată ca fiind o încălcare administrativă cu aplicarea unei amenzi.

Amintim că Vladimir Voronin a cerut azi eliberarea lui Grigorciuk sub garanția personală.

Detalii: Voronin solicită eliberarea recidivistului Grigorciuk sub garanția personală

Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă.

Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie 2019, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal, cu cuvinte injurioase şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public.

În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare.

Detalii: Procurorii l-au dat pe Grigorciuc pe mâna judecătorilor