PD și PSRM ar putea forma în curând o alianță de guvernare, a declarat Antol Șalaru, președinte executiv al Partidului Unității Naționale, pe postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN. „Sunt partide care, într-un fel, au aceleași viziuni de stânga”, a afirmat sursa citată.

Politicianul consideră că, dacă va exista o guvernare PDM-PSRM, acest lucru va arunca Republica Moldova cu mulți ani înapoi. „Noi ne vom îndrepta pe o linie moartă, va fi un blocaj din partea Uniunii Europene”, a afirmat Anatol Șalaru.

Totodată, politicianul nu crede că blocul ACUM ar avea de câștigat ceva, dacă ar face alianță cu PDM sau PSRM și acest lucru va fi un semn prost pentru toată lumea.

În opinia lui Anatol Șalaru, chiar dacă cetățenilor nu le plac alegerile anticipate, politicienii trebuie să fie gata întotdeauna pentru acest scenariu. „Nu cred că alegerile anticipate ar schimba mult configurația actuală din Parlament. Poate plus, minus 2-3 mandate. Poate blocul ACUM va fi pe locul doi pentru că ei au luat mai multe voturi decât PDM, dar mai puține mandate. Poate fi plus-minus un mandat la socialiști. Nu cred că PSRM va lua mai mult”, a declarat Anatol Șalaru.

În opinia lui, dezideratul Unirii va fi mai ușor de promovat acum în Republica Moldova pentru că oamenii își vor da seama că orice s-ar încerca, totul se va încununa cu eșec.