Se pregătește terenul pentru o coaliție între PSRM și PDM, a declarat vicepreședintele PAS Mihai Popușoi într-o notă publicată pe Facebook cu referire la rezultatele sondajului sociologic efectuat azi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Asociația Sociologilor și Demografilor (Socialisti) pregătește terenul pentru coaliția PD-PSRM. Însă, la o citire atentă a datelor colectate (desenate) de ei, se adeverește că majoritatea cetățenilor își doresc debarcarea PDM de la guvernare, fapt evident și din rezultatele alegerilor. Dacă adunăm 27% care sunt pentru coaliția PSRM-ACUM (imposibilă din cauza divergențelor doctrinare și angajamentelor electorale) cu cele 6% oferite generos de «sociologii» lui Dodon opțiunii guvernului minoritar ACUM (unicul compromis posibil pentru a evita alegerile anticipate) obținem 33% în favoarea PSRM-ACUM și 28,6% pentru PD-PSRM”, a menționat politicianul.

Popșoi precizează că o eventuală coaliție între socialiști și democrați se va datora faptului că Igor Dodon „preferă confortul personal în defavoarea interesului țării”.

Deși, se dorește crearea fundalului informațional pentru legitimarea coaliție anti-populare PD-PSRM, «sondajul» demonstrează ca oamenii doresc să scape de regimul corupt a lui Plahotniuc. Dodon, însă, preferă confortul personal în defavoarea interesului țării. Dacă PSRM nu era ostaticul lui Dodon, iar acesta la rândul său nu era ostaticul lui Plahotniuc... Vorba poetului «Multe aș face, ar sări șiorșele din Plahtotniuc!»”, a menționat vicepreședintele PAS.

Amintim că ASDM a prezentat azi rezultatele unui sondaj sociologic privind situația social-politică din Republica Moldova. Potrivit rezultatelor, cei mai mulți cetățeni consideră că pentru depășirea crizei politice, crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui Guvern funcțional este necesară o coaliție între socialiști și democrați (28,6%).

Alți 27% din respondenți sunt de părerea că pentru o stabilitate politică este necesară o coaliție PSRM-ACUM.

Peste 15% din cetățeni susțin organizarea alegerilor anticipate.

O coaliție PD-ACUM este susținută de 7,3%, iar circa 6% susțin ideea creării unui Guvern minoritar fără o coaliție.

Detalii: Sondaj // Ce coaliție preferă moldovenii în Parlament