Deputații Blocului „ACUM” spun că marchează astăzi, 9 mai, Ziua Europei. Parlamentarii PAS și PPDA au împărțit locuitorilor municipiului Chișinău pliante care conțin informații despre proiectele pe care UE le realizează în R. Moldova.

Lidera PAS, Maia Sandu, a menționat în cadrul unui miting din fața Parlamentului că cetățenii R. Moldova ar trebui să se unească în jurul unor valori reale.

„Invităm cetățenii R. Moldova la reconciliere, încercăm să-i unim în jurul valorilor reale. Războiul este un lucru prost, indiferent de cei care au pornit acest război. Acest război nu are învingători și învinși. Cetățenii simpli au de suferit. Tot astăzi vom informa locuitorii capitalei despre sumele enorme acordate R. Moldova de către UE. Din 2009 și până acum, R. Moldova a beneficiat de 917 milioane de euro. Vorbim despre proiecte concrete în beneficiul cetățenilor”, a subliniat Maia Sandu

De asemenea, reprezentanții Blocului „ACUM” vor ajunge și la Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor depune flori la mormântul soldatului necunoscut, scrie Ziarul NAȚIONAL.