Președintele Igor Dodon confirmă că nu va merge de 9 mai la Moscova pentru a participa la parada din Piața Roșie. Declarația vine după ce ieri serviciul de presă al Preşedinţiei Federaţiei Ruse a anunțat că nu a invitat niciun șef de stat.

„În acest an celebrăm 75 de ani de la ocuparea fascistă a Moldovei, evident că la acest eveniment trebuie să fim aici acasă. În anul viitor, când se vor împlini 75 de ani de la Marea Victorie, cel mai probabil voi fi la Moscova”, a declarat președintele Dodon.

Amintim că ieri Serviciul de presă al Preşedinţiei Federaţiei Ruse a anunţat că în acest an, la parada militară de la Moscova, de 9 Mai, dedicată Zilei Victoriei, nu va participa niciun şef de stat străin.

Serviciul de presă al Preşedinţiei Federaţiei Ruse a anunţat că în acest an, la parada militară de la Moscova, de 9 Mai, dedicată Zilei Victoriei, nu va participa niciun şef de stat străin, scrie adevărul.ro.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, citat de presa rusă, a declarat că Kremlinul nu a trimis invitaţii în acest an preşedinţilor străini.

În calitate de şef de stat, Igor Dodon a participat doar la parada militară de la Moscova în 2017, când a fost singurul preşedinte străin invitat la eveniment.