Preşedintele Nicolae Timofti a respins doleanţa lui Mihai Ghimpu privind urgentarea demiterii Ministrului Apărării, Anatol Şalaru. Declaraţia a fost făcută pentru Deschide.MD de secretarul general al Preşedinţiei, Ion Păduraru.

Potrivit sursei citate, Nicolae Timofti i-a trimis astăzi o scrisoare premierului Pavel Filip, prin care i-a cerut argumente suplimentare pentru demiterea lui Şalaru, dar şi detalii organizatorice legate de numirea unui nou ministru. 

"Ministerul Apărării este unul foarte important, iar domnul preşedinte, în calitatea sa de Comandant Suprem al Forţelor Armate, nu poate lăsa ministerul fără conducător. În mod normal, ar fi trebuit să se vină la Preşedinte cu propuneri pentru două decrete: unul privind demiterea domnului Şalaru, iar al doilea privind numirea noului ministru. Acum, deja, tind să cred că nu se va mai reuşi acest lucru", ne-a declarat Ion Păduraru. 

Întrebat de ce Nicolae Timofti a respins doleanţa lui Mihai Ghimpu, secretarul general ne-a spus: "Între domnul preşedinte şi domnul Ghimpu nu există niciun raport juridic, există doar un raport de ordin politic. Domnul preşedinte nu a avut suficiente argumente pentru a demite un ministru care, în opinia domniei sale, este proeuropean, pro-NATO şi care a făcut mai multe acţiuni concrete în activitatea sa". 

La întrebarea cum comentează  acuzele lui Mihai Ghimpu că, în cazul nesemnării decretului, Nicolae Timofti va trebui să-şi asume faptul că Ministerul va rămâne fără conducere, pentru că Dodon nu-l va numit pe Munteanu, Păduraru a spus că asta e problema PL, nu a preşedintelui.