Iurie Leancă "îi împrospătează" memoria Maiei Sandu amintindu-i că atunci când ambii discutau lansarea unui nou partid politic, ea a ales să rămână în Guvernul PLDM şi să facă coaliţie minoritară cu Plahotniuc şi Voronin. Replica vine după ce preşedinta PAS a spus aseară la emisiunea "ÎN PROfunzime" că atunci când se discuta candidatura lui Leancă pentru un nou mandat la şefia Guvernului, cel din urmă i-a recomandat să nu-l critice pe Vlad Plahotniuc.

Iurie Leancă "îi împrospătează" memoria Maiei Sandu amintindu-i că atunci când ambii discutau lansarea unui nou partid politic, ea a ales să rămână în Guvernul PLDM şi să facă parte din coaliţia minoritară cu Plahotniuc şi Voronin. Replica vine după ce preşedinta PAS a spus aseară la emisiunea "ÎN PROfunzime" că atunci când se discuta candidatura lui Leancă pentru un nou mandat la şefia Guvernului, cel din urmă i-a recomandat să nu-l critice pe Vlad Plahotniuc pentru că acesta va moderniza ţara.

"...Între timp, discutam cu Domnia sa despre un nou proiect politic, care să schimbe sistemul putred din rădăcini, să impună standarde calitativ noi politicii moldovenești oferind cetățenilor o alternativă veritabil europeană. Maia Sandu a ales însă atunci să meargă în guvernul făcut cu democrații și comuniștii. În timp ce noi am creat PPEM, Doamna Maia Sandu a ales alianța cu PDM, PLDM, PCRM, deși deja se știa de criza de la BEM. A preferat să meargă cu Filat-Plahotniuc-Voronin, să mai voteze o garanție, iar astăzi pozează în "sfânta politicii moldovenești", " scrie Iurie Leancă. 

Liderul PPEM "presupune", pe un ton sarcastic, că în timp ce a fost partenera comuniștilor la guvernare, Sandu a învățat de la ei politica minciunii și a dezinformării. ‎

Totodată, Iurie Leancă a ţinut să precizeze că problema din sectorul bancar a discutat-o tot timpul cu specialiștii Băncii Naționale, experți din alte instituții de stat și, inclusiv, cu Maia Sandu, contrazicând astfel acuzaţiile fostei sale colege că, fiind premier, el discuta problema bancară cu Şor şi Plahotniuc. 

Amintim că Maia Sandu a lansat aseară mai multe acuzaţii în adresa lui Iurie Leancă. Printre acestea - faptul că liderul PPEM i-ar fi recomandat să nu-l critice pe Plahotniuc sau faptul că fiind premier, acesta discuta problema bancară cu Shor şi Plahotniuc.