ACUM încă nu e dispus să discute în mod serios propunerile formulate la ultima ședință a Consiliului republican al PSRM, susține ideologul formațiunii, Ion Ceban, care a remarcat, totuși, "tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor" lansare de Bloc. Parlamentarul a precizat că „Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale, de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți”.

Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premise de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională. Reiterăm că suntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a menționat Ceban.

Totodată, secretarul PSRM a atras atenția și aspupra unor „acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care, potrivit lui, categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Amintim că blocul ACUM a invitat repetat deputaţii socialişti la şedinţa grupului de lucru în vederea examinării pachetului „anti-oligarhic” și a proiectelor anunțate de PSRM. Ședința este programată pentru miercuri, 24 aprilie, ora 11.00.

Detalii: ACUM mai încearcă o dată. Le-a fixat socialiștilor „rendez-vous” în Parlament