PSRM gata să formeze un grup de lucru cu Blocul ACUM, dar numai pentru constituirea unei majorități parlamentare, a declarat secretarul executiv al socialiștilor Vlad Bătrâncea la TV8. Alte obictive, condorm sursei citate, sunt: stabilirea agendei, partajarea funcțiilor de spicher, prim-ministru, membri ai viitorului guvern.

Timp este puțin și sperăm mult că cei din ACUM vor analiza la rece situația și vor înțelege un lucru – că această poziție nu va fi schimbată și că vor fi anticipate. Însă propunerea Consiliului partidului este foarte clară – creăm majoritate parlamentară și conducem statul Republica Moldova”, a declarat politicianul.

Socialistul spune că PSRM este gata să susțină proiectele de legi propuse de ACUM, în afară de legea „Magnițki”, transmite IPN.

Potrivit lui, atunci când o inițiativă este votată de 51 de deputați deja juridic aceasta se numește majoritate parlamentară.

De ce blocul ACUM face o tragedie din crearea acestei majorități chiar nu putem înțelege”, spune Vlad Batrîncea.

Parlamentarul spune că o eventuală agendă dintre blocul ACUM și Socialiști ar putea să fie scrisă pe hârtie și semnată pentru a nu exista mai multe interpretări.

Pe noi nu ne interesează când cineva vrea să obțină control în stat, să obțină toate funcțiile pe care Parlamentul le numește la primele ședințe și după care să spună că ei cu socialiștii nu au nimic în comun”, afirmă deputatul.

Detalii: Bătrîncea, de pe scara avionului: Nu vedem sensul unui grup de lucru cu blocul ACUM. Vrem coaliție!