Deputaţii Blocului ACUM anunță că vor sesiza Procuratura Generală în legătură cu construcţiile ilegale din Chişinău. Potrivit parlamentarilor Iurie Reniță și Vladimir Bolea, numărul construcţiilor ilegale din ultimii ani a sporit considerabil, iar autoritățile nu întreprind nicio măsură pentru a combate aceste fărădelegi.

Construcţiile ilegale şi acapararea spaţiilor verzi este o chestiune tipică, nu este o excepţie”, a spus deputatul Iurie Reniţă, enumerând mai multe adrese din capitală unde în ultimii ani s-ar fi ridicat construcţii ilegale, printre care și Belinski 4.

Potrivit lui, pe această adresă, printr-o hotărâre de Guvern, semnată de fostul premier Iurie Leancă, un teren de 0,26 ha a fost transmis din domeniul public în domeniul privat, cu scopul construcției unui bloc de nouă etaje, unde etajele 1 și 2 - cu destinație administrativă, iar celelalte etaje - cu destinație locativă.

Procuratura Generală ar trebui să se autosesize referitor la aceste ilegalități și să pornească dosare penale și să aplice măsurile ce se impun. Cetățenii afectați ne-au rugat și pe noi deputații recent aleși pe această circumscripție să facem un demers la PG de a examina foarte minuțios”, a spus Reniță.

Deputaţii blocului ACUM îşi propun crearea unui grup de lucru format din deputaţii ACUM de pe circumscripţiile municipale, care să examineze starea lucrurilor în acest sens, să organizeze consultări publice, inclusiv cu autorităţile abilitate.