PSRM ar putea bloca inițiativele legislative, dacă Parlamentul nu va anula "Legea antipropagandă" și nu va confirma statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică. Este lauda cu care Zinaida Greceanîi a încercat recent să rupă gura târgului printre deputații ruși.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Zinaida Greceanîi scrie că, în cadrul întrevederii cu președintele „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, s-a discutat „o serie de subiecte ce țin de cooperarea dintre fracțiuni și partide”. În același timp, pe pagina oficială a formațiunii ruse găsim un comunicat de presă, în care întrevederea dintre socialiștii moldoveni și Serghei Mironov este descrisă mai detaliat.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că, deși socialiștii nu sunt partid de guvernământ în Parlamentul Moldovei, ei sunt în stare să blocheze anumite inițiative legislative. Potrivit ei, deputații PSRM au o serie de cerințe asupra cărora intenționează să insiste. În special, socialiștii se opun discriminării limbii ruse și interzicerii difuzării posturilor de televiziune ruse”, se arată în comunicatul postat.

Anterior, Zinaida Greceanîi a vorbit despre existența a unei „cheițe de aur” în mâinile socialiștilor și în cadrul unui interviu pentru postul rus de televiziune „Rossiya 24”. Președintele PSRM a declarat atunci că socialiștii dețin în Parlament un „pachet de blocare”.

Amintim că deputații socialiști au zburat marți, 16 aprilie, la Moscova la invitația conducerii Federației Ruse.

Detalii: PSRM confirmă vizita deputaților la Moscova. I-a invitat conducerea Dumei ruse