Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, speră că postarea de ieri a deputatului Vlad Bătrâncea publicată după conferința ACUM, nu reprezintă poziția oficială a partidului. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

„Un răspuns formal sau informal, am primit doar prin gura domnului Bătrâncea care a respins invitația noastră laun dialog constructiv pe fond, nu pe partajări de funcții și pe împărțeală....  M-aș bucura dacă această reacție să nu fie împărtășită de cei 35 de deputați. M-aș bucura dacă decizia celor 35 de deputați va fi luată aici, acasă, în conformitate cu agenda noastră și a oamenilor”, a declarat Năstase. 

Liderul PPDA îndeamnă socialiștii să revină la o declarație a lor din anul 2016 care avea același subiect de deoligarhizare pe care îl propune blocul ACUM, să o actualizeze pentru a fi votată în comun de deputații PSRM și ACUM. „Pentru aceasta este nevoie de voință politică, de dragoste față de această țară și de curaj. Nu trebuie nici structuri, nici împărțeală, nici speakeri, nici guverne minoritare, majoritare, funcționale, nefuncționale. Avem nevoie de voință politică”, spune politicianul.

În opinia lui, se fac tărăgănări și toate aceste tărăgănări duc la dizolvarea Parlamentului. „Le-am cerut socialiștilor să facă un angajament că nu vor face alianță, coaliție, majoritate cu cel care a uzurpat puterea în Republica Moldova, cu cel care îi țin prizonieri pe ei, iar prin intermediul lor și această țară”, a menționat Andrei Năstase referindu-se la Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, copreședintele ACUM a atras atenția asupra faptului că, deși a obținut cele mai multe mandate de deputat după alegerile din 24 februarie, Partidul Socialiștilor niciodată nu a ieșit în spațiul public să spună că pretinde la funcția de premier și că vrea să-și asume guvernarea. În schimb, spune politicianul, PSRM vrea să dețină controlul asupra unor structuri de forță cum este Ministerul Apărării și SIS.