Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, penalul Ilan Șor, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, principalele subiecte de discuție ale celor doi oficiali s-au referit la situația politică din R. Moldova, rezultatele alegerilor parlamentare, dar și la relațiile bilaterale dintre cele două țări.

Potrivit sursei citate, Ilan Șor a menționat faptul că „relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun”.

Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în R. Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării, pentru că „limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional”.

Liderul fracțiunii parlamentare a vorbit și despre proiectele de succes realizate în municipiul Orhei. Astfel, Ilan Șor l-a invitat pe Ambasadorul Federației Ruse în Moldova într-o vizită la Orhei, pentru a lua cunoștință de proiectele implementate de echipa sa, cu care activează din 2015.

Potrivit comunicatului, diplomatul rus l-a felicitat pe Ilan Șor și echipa sa în legătură cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat, chiar dacă Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. 

În plus, 4 din cei 7 deputați din fracțiunea lui Șor sunt figuranți în Raportul Kroll. Ilan Shor conduce lista alături de oamenii săi de încredere - primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, despre care Kroll spune că ar fi luat un credit neperformant de aproape 70000 de euro,  Maria Albot - cea care era mandatată să efectueze cele mai dubioase tranzacții ale companiilor lui Shor implicate în frauda bancară se află pe locul patru în listă și Regina Apostolova despre care Kroll spune că a luat un credit neperformant de aproape 5 milioane de lei.   

Detalii: Gașca lui Shor din raportul Kroll - în capul listei pentru parlamentare