Repoșuri marca Greceanâi: ACUM nu dă dovadă de flexibilitate în procesul de negocieri, nu vede diferența dintre numărul mandatelor proprii și cele dobândite de PSRM (26 față de 35), în fine, că "nu are habar cum se guvernează", deși pretinde șefia Guvernului.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, discuțiile de joi din Parlament, dintre PSRM și „ACUM”, nu s-au soldat cu nimic. „Ceea ce au înțeles cetățenii este că „ACUM” nu au nicio poziție clară. Ei, care au venit pe poziția a treia în Parlament, nu vor să cedeze nimic. Chiar și așa, noi niciodată nu am închis ușa pentru discuții. Suntem gata să negociem orice, dar sunt anumite chestii pe care nu putem să le cedăm. Considerăm că noi, fiind partidul pentru care a votat majoritatea cetățenilor, avem dreptul să deținem funcția de spicher”, a spus lidera PSRM, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

De asemenea, Greceanîi spune că „ACUM” vrea conducerea Guvernului, dar oamenii de acolo nu ar avea experiența necesară pentru a conduce R. Moldova.

„Partidele din blocul „ACUM” pretind la Guvern, dar idee nu au despre modul cum se guvernează o ţară. Ei declară că doar ei sunt dispuși să atragă investiții străine. Dar trebuie să înțelegem că o țară nu poate supraviețui, dacă 30% din volumul bugetului îl reprezintă asistența financiară externă sub formă de credite. Trebuie să înțelegem unde sunt rezervele noastre interne, cum putem transforma o economie de consum într-o economie de producție și export. Asta este ceea ce ar trebui să facem. Trebuie să negociem și să promovăm o politică externă care ar prevedea relaţii de prietenie cu toată lumea, ceea ce ar aduce beneficii Moldovei și poporului său”, crede Zinaida Greceanîi.

Socialista a mai adăugat că Blocul „ACUM” nu va mai fi invitat la discuții și, în cazul în care nu vor accepta poziția PSRM, atunci se vor face responsabili de provocarea alegerilor anticipate.

„Nu o să-i mai invităm. O să așteptăm reacția lor. Noi ne-am expus pozițiile foarte clar. Vor alegeri anticipate și se vor face responsabili de declanșarea acestora, dar aceasta este o decizie proastă. Au dezamăgit multă lume și vor continua să dezamăgească. Atunci când promiți ceva oamenilor în campanie, îți asumi responsabilitatea pentru realizarea acestor promisiuni. Noi am mizat pe rațiunea lor, pentru că nu trebuie să permitem ca țara să fie aruncată în alegeri anticipate. Dacă nu vor accepta condițiile noastre, se vor face vinovați că au împins țara în anticipate”, a conchis lidera PSRM.

Sursa: Ziarul Național