Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, îi învită pe parlamentarii socialiști din Legislativul Republicii Moldova, care dețin cetățenia română, să voteze la alegerile europarlamentare pe Traian Băsescu și echipa Partidului Mișcarea Populară. Un anunț în acest sens a fost făcut azi în cadrul prezentării programului PMP pentru alegerile europarlamentare „Uniți în Europa”.

Îi invit pe parlamentarii socialiști să-l voteze pe președintele Traian Băsescu, deoarece dacă nu au renunțat la cetățenia română este destul de clar că au mai multă încredere în viitorul României de cât în viitorul Republicii Moldova sau în prietenia cu Putin”, a declarat Anatol Șalaru.

Președintele PUN a menționat că indiferent unde locuiesc românii, este important ca ei să aibă în Parlamentul European reprezentanți care să poată apăra și promova interesele României și care să explice că Reunificarea României este în interesul nu dar al românilor dar și al Uniunii Europene.

O Românie Mare Europeană ar crește capacitatea Uniuni și a NATO de a furniza mai multă stabilitate și securitate într-o regiune care cu fiecare zi devine mai instabilă și se transformă încet, încet în butoiul cu pulbere al al actualului sistem international”, a spus el.

Amintim că șase deputați socialiști din Legislativul precedent dețin cetățenia română și, în ciuda declarațiilor anterioare, nu s-au dezis de aceasta și nici nu au făcut vreun demers în acest sens.

Cei șase sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

În actualul Parlament au acces patru dintre aceștea. Anatolie Labuneț și Ghenadi Mitriuc au rămas fără mandate.