În cazul alegerilor parlamentare anticipate, „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi ar putea crea un bloc electoral cu Partidul Comuniștilor, liderul căruia este Vladimir Voronin. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele PN, Dmitri Ciubașenco, în cadrul emisiunii „Glavnoe” la postul de televiziune TVC 21.

Potrivit lui Ciubașenco, unul dintre motivele pierderii PN în scrutinul parlamentar este absența lui Usatîi în Republica Moldova – acesta fiind anunțat în căutare de autoritățile din Chișinău pentru comandarea asasinării a bancherului rus, Gherman Gorbunțov.

Consider că ar fi un bloc electoral interesant. La sigur ar lua 8%, dar Vladimir Nicolaevici Voronin are așa o poziție că nu trebuie cu nimeni de unit forțele”, a declarat Ciubașenco, referindu-se la alegerile din 24 februarie.

El a menționat că în cazul alegerilor anticipate, ar trebui de căutat „diferite modalități”.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă „Partidul Nostru” ar fi gata să inițieze astfel de negocieri în contextul alegerilor anticipate, Ciubașenco a răspuns: „De ce nu, dar vor decide organele de conducere a partidului”.

Amintim că în urma scrutinului parlamentar din 24 februarie, PCRM a acumulat 53 175 de voturi pe circumscripția națională sau 3,75%. „Partidul Nostru” a obținut 41 769 de voturi sau 2,94%.