Igor Dodon a revenit din Moscova, ajungând la ședința Consiliului republican al PSRM în cadrul căruia formațiunea urmează să decidă dacă acceptă continuarea dialogului cu ACUM, susțin inițierea unor discuții cu PD sau suspendarea oricărei comunicări cu forțele politice spre a porvoca asltfel alegeri anticipate.

Zinaida Greceanîi a propus alegerea lui Dodon în calitate de membru al prezidiului, iar șeful statului a răspuns: „Și pe viitorul speaker al Parlamentului”, făcând referire la Greceanîi care este și candidata fracțiunii PSRM pentru această funcție.

În declarația sa, Dodon a spus că această ședință „este importantă pentru toți, pentru toată țara”.

De poziția PSRM depinde dacă va fi sau nu guvernare, ce formă de guvernare va fi, și vor fi sau nu anticipate”, a spus el.

Amintim că prima rundă de discuții dintre blocul politic ACUM și PSRM s-a încheiat fără niciun rezultat. Reprezentanții celor două formațiuni politice au insistat fiecare pe agenda sa, de o parte blocul ACUM cu pachetul de legi numite antioligarhice și colaborarea cu PSRM doar pentru a vota speackerul și legile respective, de cealată parte PSRM susține că doar prin crearea unei majorități parlamentare, ulterior a unei alianțe de guvernare pot fi implementate aceste legi. În plus socialiștii își doresc funcția de speacker, lucru pe care ACUM nu vrea să îl cedeze.

Detalii: Ceban, după discuții cu ACUM: Credeam că sunteți mai flexibili

De precizat că zilele trecute Igor Dodon a promis că va participa la ședința de azi a Consiliului republican.

După o vizită la Minsk, unde acesta s-a întâlnit cu Alexandr Lukașenko, șeful statului a  plecat într-o vizită „ad-hoc” la Moscova pentru a se întâlni cu conducerea Federației Ruse - fapt confirmat de Alexandr Lukașenko și sursele Deschide.MD care au anunțat că Igor Dodon ar urma să revină în prima jumătate a zilei de azi.

Detalii: SURSE // Dodon este din nou la Moscova. Revine mâine