UPDATE (11:36) Contactat de Deschide.MD, responsabilul de comunicare al PAS, Radu Marian, a anunțat că revine mai târziu cu o reacție oficială. În același timp precizăm că mai mulți reprezentanți ai PAS și PPDA nu au răspuns deocamdată la telefon.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a decis să cheme componentele blocului ACUM la negocieri. Întâlnirea ar urma să aibă loc mâine în clădirea Parlamentului.

„Lansăm invitația formațiunilor constituiente ale blocului ACUM pentru ziua de joi 11 aprilie 2019 începâțnd cu ora 11: în incinta sălii 508 din anexa parlamentului pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou guvern funcțional pentru R. Moldova și cetățenii săi. PSRM a decis să delege pe Zinaida Greceanâi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban la aceste discuții. Invitația are un caracter oficial și este semnată de președintele partidului”, a declarat ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă, care a menționat că invitația a fost expediată și la sediile partidelor PAS și DA.

Socialistul a adăugat că sunt legi din pachetul antioligarhic înaintat de ACUM pe care PSRM este pregătit să le voteze: „Bineînțeles că nu suntem gata să votăm legea Magnițki dar dezoligarhizarea și demisii ale unor conducători de instituții, da”.

În același timp Ceban spune că dacă nu vor ajunge la un consens cu blocul ACUM, atunci nu exclude că vor fi declanșate alegeri anticipate.

----------------------------------- Vom aminti că blocul ACUM i-a așteptat ieri pe deputații din fracțiunea PSRM la discuții pe marginea „pachetului antioligarhic”. Cei din urmă au venit - ca răspuns- cu un set de propuneri care spun că vor fi subiect de negociere pentru o eventuală majoritate parlamentară.  Socialiștii au mai spus că așteaptă de la blocul ACUM o analiză la rece a pachetului înaintat, după care vor anunța ce fac mai departe.