Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău are un consilier nou. Atribuirea mandatului din partea Comisiei Electorale Centrale vine după ce trei consilieri PSRM, Ion Ceban, Gaik Vartanean și Petru Burduja, au preferat fotoliile de deputat în urma alegerilor din 24 februarie.

Noul consilier municipal este directorul SRL „Maiul-Vir-Con”, Iurie Cernomoreț. Mai mult ca atât, potrivit rapoartelor prezentate la Comisia Electorală Centrală, acesta figurează în calitate de conducător al partidului „Moldova Unită”, condusă anterior de Vladimir Țurcan, actualul deputat socialist.

De precizat că Iurie Cernomoreț a candidat la alegerile parlamentare din 2010 pe lista partidului „Moldova Unită”.

La alegerile locale din 2015, în care Cernomoreț a candidat pe listele PSRM, la capitolul „apartenența politică” acesta nu a indicat nimic.

Menționăm că nu este prima dată când reprezentanții partidului „Moldova Unită” ajung în funcții publice pe listele PSRM. În urma alegerilor parlamentare din anul 2014, Vladimir Țurcan, pe atunci președinte al partidului „Moldova Unită”, a acces în Legislativ pe listele PSRM.

Socialiștii au fost criticați atunci pentru existența „de facto” a unui bloc electoral compus din PSRM și „Moldova Unită”, însă potrivit reprezentanților instituțiilor de stat, acest fapt nu a afectat rezultatele alegerilor - PSRM acumulând mai mult decât pragul de reprezentare de 9%, indicat în Codul Electoral.