Chiar dacă Anatol Șalaru și-a anunțat ieri în cadrul Consiliului republican decizia de a părăsi funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, serviciul de presă al formațiunii susține că ministrul Apărării a fost demis. Într-un comunicat de presă conducerea PL anunță că pentru eliberarea din funcția a lui Anatol Șalaru au votat 99,9% din membri Consiliului.

Mihai Ghimpu a informat membrii Consiliului despre acțiunile nestatutare a le Dlui Anatol Șalaru, de corupere a unor deputați, primari și Președinți de Organizații Teritoriale, pentru a părăsi Fracțiunea parlamentară și partidul în schimbul unor favoruri și bani. Președintele PL a menționat că aceste acțiuni pe la spate orchestrate de Dnul Anatol Șalaru și coordonate minuțios cu diferiți interpuși, au lovit direct în imaginea Partidului Liberal, pentru care Dnul Anatol Șalaru trebuie să poarte răspundere. Dnul Anatol Șalaru, prezent la ședință, a refuzat să răspundă la întrebările și să asculte opiniile colegilor, inclusiv a celor care a încercat să îi corupă. După ce a citit un discurs de la tribuna centrală, Anatol Șalaru nu a avut curajul să își dea demisia în fața colegilor săi, dar a aruncat cererea de demisie pe masa prezidiului și a părăsit sala de ședință. Având în vedere comportamentul neadecvat și părăsirea ședinței fără a răspunde colegilor de ce a acționat murdar împotriva partidului, Consiliul Republican a decis să nu accepte cererea de demisie a Dnului Anatol Șalaru” se arată în comunicatul expediat presei.

Astfel, pentru eliberarea din funcția de prim-vicepreședinte, membru al Consiliului republican și membru al Biroului Politic al Partidului Liberal dl. Anatol Șalaru, păstrându-i-se tot odată calitatea de membru al Partidului Liberal, au votat PRO – 97 membri; ÎMPOTRIVA – 1 membru; ABȚINERI – 2 membri.

Amintim că în cadrul ședinței Consiliului republican PL de ieri, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii și a cerut ca și Mihai Ghimpu și întreaga conducere a partidului să-și dea demisia. Potrivit lui Șalaru, Partidul Liberal mai are șanse să fie salvat doar dacă se va convoca un congres al partidului care va alege o nouă conducere.

Nota redacției: Potrivit calculelor matematice, dacă în total la vot au participat 100 de persoane, atunci cei 97 de membri care au votat „PRO” nu reprezintă 99,9%, dar 97%.