Reprezentanții Partidului Democrat și ai Partidului Socialiștilor au venit la Reședința de Stat. Liderii celor două formațiuni au dat curs invitației lansate de Dodon pentru a discuta o posibilă creare a unei majorități parlamentare.

Vreau să vă mulțumesc că ați dat curs acestei invitații. Regret că cei care nu au vrut nici să se salute o săptămână în urmă nu au venit azi... Este decizia lor. Fiecare își face propria agendă”, a declarat Dodon în debutul ședinței.

Șeful statului a menționat că această întâlnire este ultima cu participarea sa.

V-am invitat pentru o ultimă discuție în acest format. Nu cred că după aceasta vom mai continua consultările între partide cu participarea președintelui. Scopul meu a fost să vă împing să mergeți la discuții”, a precizat el.

Amintim că acum o săptămână, reprezentanții PSRM, PDM și ACUM au avut o primă înrevedere cu Dodon, care i-a îndemna să se așeze la masa de negocieri. Totodată, șefului statului a anunțat că următoarea rundă de discuții în acest format va avea loc la începutul lunii aprilie.

Blocul ACUM a refuzat să participe la aceste negocieri, invitând totodată deputații „necontrolați de regimul oligarhic” să participe la un dialog pentru a discuta o posibilă implementare a pachetului „anti-oligarhic” propus de PPDA și PAS.