Blocul ACUM îi așteaptă mâine pe deputații "care nu sunt controlați de regimul oligarhic" să vină la negocieri pentru a discuta despre adoptarea pachetului anti-oligarhic.

Anunțul a fost făcut de copreședinții ACUM Andrei Năstase și Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă. Năstase a spus că îi așteaptă mâine, la ora 10:00, pe deputații care nu sunt sub controlul regimului pentru a discuta despre aprobarea pachetului anti-oligarhic. 

„Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice (Aeroport, AirMoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc), de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară. Blocul ACUM reiterează faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru restabilirea funcționalității acestuia și întoarcerea încrederii cetățenilor în Republica Moldova. În acest sens, discutarea și adoptarea în regim de urgență a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru actualul Legislativ. De aceea, invităm toți deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții pe 2 aprilie, ora 10:00, în biroul 114 din incinta parlamentului”, a declarat Andrei Năstase. 

Copreședintele blocului ACUM a adăugat că constată cu regret faptul că procesul de constituire a organelor de lucru a Parlamentului R. Moldova este tergiversat în mod artificial.

„Blocul ACUM constată cu regret că procesul de constituire a organelor de lucru a Parlamentului R. Moldova este tergiversat în mod artificial și, prin urmare, este blocată discuția asupra pachetului de legi anti-oligarhice înregistrat de blocul ACUM la secretariatului Legislativului. Pauza anunțată de președintele Parlamentului, dar și a consultărilor anunțate de președintele Republicii Moldova, creează incertitudini și lasă loc de interpretări. Acest lucru se întâmplă pe fundalul agravării situației sociale și economice din țară”, a adăugat Năstase. 

------------------------------ Amintim că săptămâna trecută, președintele Igor Dodon a discutat cu liderii partidelor care au pătruns în parlament în urma scrutinului din 24 februarie. În acestor discuții, Dodon a anunțat că pentru data de 2 aprilie o ședință comună a liderilor acestora.