Igor Dodon se arată mulțumit de întrevederea de azi cu liderii PSRM, PDM și blocului ACUM cu privire la formarea unei majorități parlamentare.

Șeful statului a precizat că intenționează să invite pe Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Andrei Năstase și Maia Sandu la o întrevedere comună pe data de 2 aprilie. O declarație în acest sens a fost făcută azi, după întrevederea cu liderii celor trei forțe politice.

Vreau să constat că nimeni nu dorește anticipate, chiar dacă sunt pregătiți. Am văzut disponibilitatea partidelor de a evita alegerile anticipate”, a declarat el.

Dodon susține că, indiferent de formula prin care se va forma noua majoritate, PSRM, PDM și ACUM au demonstrat că doresc să dialogheze: „Ar fi bine să găsească posibilitatea să discute între ei”.

Șeful statului a spus că va continua să modereze discuțiile dintre cele trei forțe politice, în acest sens propunând pentru data de 2 aprilie o ședință comună a liderilor acestora.

Dacă vor fi până atunci întrevederi bilaterale dintre partide, va fi bine. Dacă nu – poate reușesc eu să-i așez la masa de negocieri. Acesta este mesajul cu care vin”, a declarat Dodon.

Amintim că Igor Dodon a venit cu o propunere către liderii PSRM, PDM și ACUM privind organizarea unei întâlniri pentru a discuta planurile de formare a majorității parlamentare, în timp ce  nicio forță politică nu a obținut majoritatea voturilor în  urma alegerilor parlamentare din 24 februarie.