Președintele PLDM, Tudor Deliu, explică decizia consiliului politic al formațiunii sale de a demite toți vicepreședinții și membrii Biroului Permanent. Politicianul spune că persoanele demise nu au de ce să fie supărate pentru că ei rămân în continuare membri ai partidului.

Decizia a fost luată în baza unei cereri semnate de 51 de membri ai Consiliului Politic. 

„Motivele au fost mai multe. Dar unul dintre ele a fost atitudinea organizațiilor teritoriale față de Biroul Permanent Central, care au spus că acest organ nu îi mai reprezintă. Eu nu am știut despre acest lucru până la începere ședinței și de aceea și am rugat ca chestiunea privind numrea noilor vicepreședinți să fie amânată pentru că eu nu eram pregătit pentru a desemna candidaturi noi”, a  declarat președintele PLDM. 

Tudor Deliu a mai spus că în urma discuțiilor cu colegii săi a ajuns la concluzia că trebuie micșorat numărul vicepreședinților. 

Referitor la declarațiile unui dintre cei demiși - vicepreședintele Ion Terguță - Tudor Deliu spune că aceștia nu au de ce să fie supărați. Președintele PLDM spune că toți cei demiși din funcția de vicepreședinte și din cea de membru al BPC, rămân membri ai Consiliului Politic și respectiv membri ai PLDM. 

Într-un comunicat de presă al PLDM se spune că la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, care a avut loc ieri, „s-a decis revocarea Biroului Permanent Central, dar și a vicepreședinților PLDM. Ulterior, membrii CPN au votat o nouă componență a BPC”.

Contactat de Deschide.MD, ex-vicepreședintele partidului, Ion Terguță, spune că a asistat doar la începutul ședinței de ieri, atunci când a existat o tentativă de a discuta comportamentul PLDM în campania electorală fațăde blocul electoral ACUM. După ce a văzut că acest lucru nu se dorește a părăsit sala și a în continuare Consiliul Politic Național a decis expulzarea celor care au colaborat cu blocul electoral. 

Detalii: PLDM și-a demis întreaga conducere. Ion Terguță: „Practic, am fost expulzați”