Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) „și-a expulzat” membrii din conducerea partidului care au colaborat cu blocul „ACUM” în campania electorală din luna februarie. Acest lucru îl lasă de înțeles, unul din ex-vicepreședinții PLDM, Ion Terguță.

Într-un comunicat de presă al PLDM se spune că la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, care a avut loc ieri, „s-a decis revocarea Biroului Permanent Central, dar și a vicepreședinților PLDM. Ulterior, membrii CPN au votat o nouă componență a BPC”.

Contactat de Deschide.MD, ex-vicepreședintele partidului, Ion Terguță, spune că a asistat doar la începutul ședinței de ieri, atunci când a existat o tentativă de a discuta comportamentul PLDM în campania electorală fațăde blocul electoral ACUM. După ce a văzut că acest lucru nu se dorește a părăsit sala și a în continuare Consiliul Politic Național a decis expulzarea celor care au colaborat cu blocul electoral. 

„Nu vă pot spune care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii, cert este că fără nicio argumentare ne-am trezit, practic expulzați din funcții pe care le dețineam. PLDM practic s-a lăsat fără nici-un deputat în actualul Parlament, vorbesc despre Maria Ciobanu care a câștigat mandatul. Ceea ce am văzut este că s-a luat o poziție împotriva celor care au colaborat cu blocul ACUM și sunt încurajați cei care au candidat ca independeți sau membri ai PLDM”, a declarat Terguță precizând că în zilele următoare va veni cu mai multe detalii în caddrul unei conferințe de presă. 

Am încercat să discutăm și cu președintele PLDM, Tudor Deliu, despre decizia partidului referitor la revocarea conducerii, acesta însă nu a răspuns la telefon. 

În același timp, Viorel Cibotaru, fostul președintele al liberal - democraților a declarat reporterilor Deschide.MD că nu dorește să discute acest subi3ect pentru că nu a participat la ședința de ieri și nuștie ce s-a întâmplat. 

Amintim că Partidul Liberal Democrat a decis la ședința Consiliului Politic al formațiunii care a avut loc pe 9 decembrie 2018 să participe în campania electorală a alegerilor parlamentare alături de blocul ACUM. În ședința din luna decembrie, 30 de membri ai Consiliului au susținut implicarea PLDM-ului în cadrul blocului ACUM păstrându-și persoana juridică, iar alte 40 au acceptat oferta de a merge în cadrul blocului, indiferent dacă este vorba despre păstrarea persoanei juridice