Vicepremierul urs, Dmitri Rogozin, a reacționat la un interviu al Ministrului Apărării, Anatol Șalaru, oferit pentru publicația ucraineană censor.net. Ministrul Apărării a declarat în interviu „Deocamdată nu există semne că Ucraina ar merge pe scenariul nostru idiot cu Transnistria”

 „Calea războiului civil, pentru ca să-ți petreci frumos timpul în Europa fără vize, nu este idioată, ci criminală, cetățene Șalaru”, s scris Rogozin pe Facebook.   

Nu este prima dată când Dmitri Rogozin îl ridiculizează pe Anatol Șalaru. În luna noiembrie, viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin a comentat disponibilitatea Ucrainei și Republicii Moldova privind crearea unui coridor verde pentru retragerea trupelor și munițiilor ruse din Transnistria. Rogozin a comparat Ucraina și Republica Moldova cu Hondurasul și Guatemala care s-au înțeles să retragă trupele americane din Coreea.

„Dar cu Rusia și Transnitria au uitat să se consulte? E ca și cum Hoduras a promis să ofere ajutor Guatemalei pentru retragerea trupelor americane din Coreea”, a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook.