Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal și a cerut ca și Mihai Ghimpu și întreaga conducere a partidului să-și dea demisia. Potrivit lui Șalaru, Paritul Liberal mai are șanse să fie salvat doar dacă se va convoca un congres al partidului care va alege o nouă conducere.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru urmărește scopul să distrugă Partidul Liberal.

„Anatol Șalaru a depășit limita atunci când a încercat să convingă colegi să părăsească fracțiunea Partidului Liberal. Am fost obligat să înaintez proiectul privind eliberarea din funcția de prim-vicepreședinte, membru al biroului politic și membru al consiliului republican. Avem doar un vot împotrivă și două abțineri, restul celor prezenți în sală au susținut proiectul înaintat de mine”.

Potrivit lui Ghimpu, Șalaru rămâne membru al partidului, el are posibilitatea să se reabiliteze și să muncească alături de liberali. 

„Așa am și spus – Îl învit pe Mihai Ghimpu și întreaga conducerea a partidului să demisioneze, să convoace congresul PL pentru a alege o nouă conducere capabilă să salveze partidul și să-l ducă acolo unde merită și unde îi este locul”, a declarat Șalaru pentru Deschide.MD.

Șalaru crede că Partidul Liberal va fi salvat dacă va pleca actuala conducere și va veni o conducere nouă care va deschide porțile pentru noi membri de partid. „Este nevoie și de o reformă profundă care să însemne și schimbarea liderilor locali”.

„Mihai Ghimpu a zis că am încercat să corup mai mulți oameni din partid, să distrug fracțiunea, ceea ce nu este adevărat, pentru că asta nu are sens. Are sens să convoci congresul și să schimbi conducerea”, a declarat Anatol Șalaru. 

Șalaru nu crede că Ghimpu va demisiona din funcția de președinte al PL: „Dar dacă își dă demisia eu plec din toate funcțiile, ca să-i demonstrez că nu vreau să-i iau locul”, a precizat liberalul.

„Le-am spus în discursul meu că partidul și-a pierdut credibilitatea, că suntem izolați și de România și de toți”, a declarat Anatol Șalaru, menționând că președintele formațiunii, Mihai Ghimpu, l-a acuzat, la rândul său de corupție. 

Acesta presupune că în următoarele zile, președintele în exercițiu, Nicolae Timofti va semna decretul de demitere a sa din funcția de ministru al Apărării.

s