Astăzi a avut loc prima ședință a Parlamentului nou ales, iar amplasarea deputaților în sala a stârnit curiozitatea opiniei publice. Câteva din observațiile făcute de jurnaliști au fost faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase stau la „doi deputați distanță”, sau că PD-ul și-a concentrat nucleul dur în rândul 4, dar și faptul că Dumitru Diacov a rămas în același fotoliu ca și în legislatura trecută. Dincolo de asta, reporterii acreditați la Parlament au răsfoit prin memorie pentru a vedea cine a luat locul celor mai sonore nume din legislatura trecută.

Un loc prestigios în sala de ședințe, adică cel al liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost ocupat, începând de azi, de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Un alt fotoliu cu istorie - cel al fostului președinte PL, Mihai Ghimpu – a fost ocupat de analistul Oazu Nantoi.

Corneliu Padnevici va gândi legi din scaunul lui Constantin Țuțu, iar Andrian Candu va prelua fotoliul fostului președinte al fracțiunii, Marian Lupu. 

Scaunul actualului președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, a fost transmisă ex-consilierului ex-președintelui PLDM Vlad Filat, Dumitru Alaiba, iar Alina Zotea i-a transmis locul său,  Mariei Ciobanu.

Amintim că azi a avut loc ședința de constituire a Parlamentului delegislatura a X-a. Deputații și-au luat o pauză din cauza că blocul ACUM a avut nevoie de timp pentru a-și forma fracțiunea (fracțiunile) parlamentară.

Sedința Parlamentului din 21 martie 2019

Ședința Parlamentului din 27 septembrie 2018